Sunday, 22 April 2012

Renew post


Assalamualaikum.. Huhu, tgh sedih nih :''( . Tadi bukak album kejohanan olahraga mssd kat fb. Usha lah sikit picture diorang. Then, tbe-2 nmpak gmbar boyfie berkepit dgn minah mne tahh. Air mata mengalir jernih kat pipi merah aku ni. * AYAT NOVEL* hewhew :3 . Ahh , lantak lahh. huhu u-u

------------------------------------------------
 
Semalam , hari sabtu. Ada sekolah ganti. . Tapi tak belajar pon sebab der pertandingan kawad. ;) Bomba perempuan dapat no 3. Alhamdulillah.. Walawehh, aku tak tahu lah suara aku kuat ke takk. Main hentam je bg komand . Bhaha xD Fakhira ketua platun KRS dapat Anugerah Ketua Platun Terbaik Perempuan. Tahniah :)
Budak bomba lelaki hancur.. then diorang tak puas hati, diorang kata perempuan bomba pulakk hancur, Last-2 perempuan dapat lah gak no 3 drpd diorang tuh tak dpt ppe :P

------------------------------------------------
 
Pantun kitorang pulak.. tak dpt gi finale. Huhu.. Untuk first round kitorang lawan SAM Jeram. Alhamdulillah, SMKSU menang :'') . Second round lawan SMKA Kuala Selangor. Round ni lahh kitorang kalah, mmg sekolah ni hebat lahh. . (Y) . Next year kak syu, abg roy n kak athirah dah takde, so kitorang yg pelapis ni lah yg kene ganti diorang . Cikgu intan kata, masuk je tahun depan.. kitorang dah kene practice. So, untuk tahun depan kitorang nak buat the best..! untuk SMKSU :))

------------------------------------------------
 
Minggu depan dah peksa KRK. Satu hape pon belum masuk otak lagi.. kecuali Sejarah, Subjek fav uh...! :) Doakan nisa boleh buat eh stalkers .. ? Okay lah, penat tangan menaip. Bye fellas :)
 
 
 

Tuesday, 17 April 2012

Sad Sad u-u

Assalamualaikum :). Beta baru je balik dari klinik. Maklum lahh beta kurang sihat hari ni. Bhaha xD . Okay fine gila -,- Pergi tadi buat klinik tuh mcm rumah sendiri jee. Menyanyi tak tengok sekeliling. Lyn lagu Dia Frampton :) . Hari ni .. rasa sedih gila.. Petang tadi smpai  mnangis kat bustop.. Huhu u-u

------------------------------------------------

Pagi tadi tusyen kat rumah Zarith with Fatin n Tasya . Act, tasya nk lari dari tusyen tuh, tapi hasratnya tak tercapai . Hewhew.. Lepas je pergi tusyen, terus pergi sekolah. Latih kawad pulakk.. Macam biasa lahh kalau lepas perhimpunan terus masuk ke kelas. Takkan masuk jamban pulakk, yedak ?  *Lawak pandai ^^v . Tapi aku n budak budak pantun terus masuk makmal bahasa untuk practice pantun lpas perhimpunan uh. Dah lama tak masuk kelas. . Asyik pantun pantun pantun..! Huh. geram betul >.< But.. nk buat mcm mne kan, pertandingan pesta pantun esok. :) Wish SMK Saujana Utama gdluck ..! :3 Esok f1, f3 n f4 tak sekolah ..Ini tidak adik tidak adil.. *lagu yuna tetiba* Sbb ap diorang cuti ? Sebb time pertandingan pesta pantun uh.. kitorang culik kelas diorang jap. Hewhew dalam erti lain, meminjam.. x) Btw, kesian Kak Adlina.. besok dah pertandingan. Tup tup demam pulakk. Hmm :/ Harap esok dy boleh buat.

------------------------------------------------

Nih lagi satu cerita yang buat saya marah sangat..! Marah nih marah nih.. !  Al kisah.. ad lahh seorang mamat kat sekolah ni minat saya. So saya pun just '' ouh, okay '' like that .. Tak kesah sgt lahh. Then PG n Naim jumpa saya. Begini *ehem ehem

Pg n Naim : Eh aku nk bg tahu something ni.
Nisa : Ap dy ?
Pg n Naim : Kau coup dgn Ali (bukan nama sbnar) ?
Nisa: Mn dapat cerita nih ? Mn ade aku coup dgn dy.. 

PG cerita kat saya yg Ali ni kata SAYA tergila- gila kat Ali ni. siap kata saya bg surat cinta bagai. Err, tolong sikit eh, dah lahh tak ad rupa. Hidung tak mancung, pipi tersorong - sorong . Ade hati nk buat cerita mcm tuh. Maruah saya tercalar sudahh .. Huhu T-T. Stop it Ali.tak payah buat cerita . I'm taken :'')

------------------------------------------------

Okay balik sekolah . then pergi lahh kat kengkawan kat bustop, tunggu van cam biasa.  Macam tunggul je kat situ. Aku cakap sorang pon tak dengar. Pfft, panas je. Aku ckp ngn wafa, dy buat selamba dek je. Haih , mcm ckp ngn batu..! Aku tak kisah sgt lahh yang tuh.  Anyway aku selalu lepak dgn mmbe-2 kat bustop. Tetapi.. sejak hadirnya budak itu.. kasih sayang aku dirampas begitu sahaja, Huh. :( Tak suka. Mula-2 rapat. Tapi lama-2 tuh . Hancus..! Aku tak berminat lepak dgn geng tu lagi. Aku pnggil lah wafa. Dy buat dek je, untill lah aku cakap '' Layan lahh budak tuh, takk payah layan aku.'' Baru wafa terhegeh- hegeh kejar aku. Aku pun start lahh crying , rasa macam sedih gila .. kat bustop tuh punye lah bnyak orang . tapi aku rasa aku alone je. Then tikah n wafa pujuk aku. Then ED yg prihatin tuh sempat lagi menghulurkan tisu. Tertawa sikit tgok respon ED. Haha :D Lepastuh wafa suruh aku teman dy pergi beli aiskrim. Aku cerita lah kat dia, np aku sedih sgt hari nih. Aku mengadu kat dy.. Selama ni aku mengadu kat fatin, tapi fatin dah pindah sekolah :((  terpaksa lah mengadu kat wafa. Thnk wafa..! kerana sudi mendengar luahan merapu aku :'')
------------------------------------------------
 
In conclusion. mcm sains pulak..  hari ni teramat lah sedih. Tengok kawad terabur lagi, dgn budak yg main lepas cakap je. Terasa lahh jugak. Well, hati ini mudah tersentuh bahh. Biar lah diorang still form 1. Gurau gurau je . Oh ye * mesej masuk*

Fikri : Nisah, mengapakah anda teramat sedih pada hari ini ?

Sebaik ad kawan yg caring mcm dy.. Hoho thx budd.. ^^ Mybe aku terlalu stress kott, that why lahh mnangis tak tgok tempat. --' Lgi-2 aku tgh berjauhan dgn *trot..trroot*  buat hati aku sayup je. Rindu kott.. Haha entah lahh. :D Okayy. esok pertandingan pantun , nk bgun awal . Semangat nihh..! padahal pelapis je -_- Muchi muchi _
 


                                        

Saturday, 14 April 2012

Busy . -_____-

Assalamualaikum, hello n Hai. :). Whoahh, bulan ni busy gle. Anyway dah lama tak meng'update' post. Blog ni pon dah bersawang, berhabuk. Busy ngn kawad, pantun. Huhu T-T . Two weeks lagi dah peksa. Acano ni ? -______- Whatever lahh.

------------------------------------------------

Actually pertandingan kawad 21. Mati mati ingat 28. Gelabah lahh. Nasib baik lahh semua budakk cepat pick up. Aku jadi komand. Ocehh, bangga *kembang.. Tapi takk payah nk bangga sangat lah kan ? copy ayt mirza jap. Ank ank buah aku.. Jeng jeng jeng. 
  • Intan Nabila (Adik Kak Intan Dyana)
  • Anis 
  • Syuhada
  • Aisyah
  • Lina Nadhirah
  • Lina Najiha (kembar) :)
  • Ain 
  • Natashah
  • Aqillah Nazihah.
Kalau budak lelaki tuh. Tak beberapa ingat lahh. Diorang ank buah PG. Kisah ap kan? Muahaha . Jahat takk ? Aku, Atikah n PG.. train budak budak ni. Alhamdulillah.. semua berjalan lancar

------------------------------------------------

 Pertandingan pantun next week. Kitorang just supporter jee. Yang bertanding tuh akak n abg pagi. Hee. :3. Besok ad rehearsal penuh. Aku sebgai pemantun kelima. Function aku just buat pengenalan n then duk diam macam tunggul. Yang berpantun just pemantun 1, 2, 3, n 4 . Hoho .
  • Hanani - pemantun 1 
  • Amirah - pemantun 2
  • Hafiey - pemantun 3
  • Akmal - pemantun 4 
  • Aku - pemantun  5
Kakak- 2 n Abg pagi. . :-
  • Kak Syuhada - pemantun 1
  • Abg Roy - pemantun 2
  • Kak Athirah - pemantun 3
  • Kak Nabilah - pemantun 4
  • Kak Adlina - pemantun 5 (jiran sebelah, hoho) 
So, for rehearsal pantun, just lawan dgn akak n abg pagi ni je lahh.  Intro diorang pun , boleh kira hebat.

------------------------------------------------

Kalau perasan , muka aku sekarang dah berbelang . macam kuda belang. Huhu T-T . Tak pe-2 . Berbekalkan hati yang waja, confirm boleh buat. Ocehh, ayat. *dipersilakanambilbaldikorang. Hoho , ok lah boii :)