Sunday, 6 May 2012

Kem Kepimpinan Pengawas ^^

Assalamualaikum :) Tahu tak hari ni hari pe ? Hoho hari ni birthday nisa lahh. Hadiah mana hadiah ? Jkjk, penat ohh. Actually baru balik dari Kem Kepimpinan Pengawas. Tak boleh dinafikan , kem ni mmg best walaupun terpaksa sabar dgn abg abg fasilator ya annoy tuh, but diorang ni baik :) Seramai 72 orang pengawas yg pergi kem tuh. Ocehh, mcm buat report pulak dahh. Hewhew :3 First day, mcm biasa lahh kitorang buat ice breaking dgn abg-2 fasilator.
  • Cikgu Jinggo 
  • Abg zaim
  • Abg azmi
  • Abg wan - garang woo..
  • Abg roy 
Ni je lah nama yang terpahat di dalam hati * mata ke atas tangan ke bahu . Untuk tahun ni tak ad fasilator perempuan. Hmm :/ It so kayy lahh, janji best. Kem ni hari sabtu n ahad. Mean 2 hari 1 malam lahh kan ? :) Kitorang ni bawah anjuran Eco Kid Adventure . So,EKA ni buat kat Sg, Merab, Kajang. Pada malam hari sabtu , abg wan ad buat treasure hunt . Kitorang kena cari klu tu melalui kod morse dan mencari harta karun tu melalui klu yg diberi. Kitorang pon masuk lah hutan nk cari harta karun. Setengah jam duduk dalam hutan cari bnde tu, still tak jumpa. Dengan bertemankan cahaya bulan je, mmg lah tak nmpak apa-2. Fasi tak kasi kitorang bawa torch light. Ape lahh --' . Then lepas semua group tak dapat cari bnde tu, baru lah Abg wan bg tahu , bnde tuh just BOTOL AIR . Omg, what ? Huh .. penat masuk hutan semata mata botol air ? Grr..

Aktiviti pagi ahad ialah mendaki PUTERI BUKIT TONGGEK. Err, haha , lawak kan nama tuh ? Entah fakta atau auta . Ad perkataan tonggek tuh sebab nak daki tuh kita tonggek . Tahu tak tonggek tu pe ? Fikirlah sendiri... Dari atas tu boleh nmpak kawasan putrajaya. Subhanallah :') Kat atas bukit tuh kitorang buat senamrobik n tangkap gmbar sebagai kenangan. Kitorang sekolah yg pertama mendaki bukit pada waktu pagi, Sekolah-2 lain semua petang. Hoho. (y) Banyak gle pacat . Eiiuww geli ..

Lepas aktiviti mendaki, kitorang diberi masa untuk bersih kan diri, makan n solat. Air kat kem tuh problam lahh, Geram betul..! >.< Sekejap ad air, sekejap tak de. Haihhh. -_______- Kitorang berkumpul balik kat dewan. Tetiba satu dewan nyanyi lagu birthday untuk nisa . Ya Allah, terharunyer :'3 Terima kasih korang..

Walawehh, dah mcm hape tahh. . Ni main calit tepung + air + sirap kat muka  . Haha xD ( nisa kiri )

Kenangan atas bukit Puteri Bukit Tonggek :')
Bersama zombie zombie smk saujana utama ^^